top of page

Tänamise mõju

Kui kursus läbi ja oleme kohe lahku minemas ning õppija ütleb: „ei tahagi zoomi kinni panna, nagu armunud siin, et pane sina enne“. Nii tore seltskond sai meist seal. See on tänutunne, mis paneb meid nii rääkima. Nii vahva on saada tagasisidet, kui öeldakse – „vähe sellest, et oled oma valdkonna professionaal, nii tore, et seda ka õpetad. Oskad seda hästi, inimlikus keeles ja lihtsalt !“.

Tänutunde mõju, eriti veel emotsioone vaos hoidva eestlase suust, on ääretult suur. Ma oskan seda hinnata, seda ei öelda suusoojaks. Eriti e- koolitusel, kes paljud inimesed üldse sõna võtta ei taha, rääkimata kaamera sisse lülitamisest. Ja kui seda öeldakse, siis järelikult ka mõeldakse. Jutt käib hiljuti lõppenud personalitöö kursuses ja tagasisidest selle lõpetamise minuteil. Usun küll, et see oli meie õppegrupi poolt väikene tilk sellesse suurde maailma headust ja positiivsust ning tolerantsust.

Hetke tajumist ja oma rolli nägemist, oma osa taipamist selles, kuidas me iseennast ja oma ümbrust selles maailmas ise loome. Sügav kummardus Teile kõigile, kes minu kursusel osalesid ja ka tulevastele kursuslastele. Sügav tänu ka Teile, kes võtavad aja seda kirjutist lugeda.




Võtsime kokku õppegrupiga oma 72 tunnilist on-line personalitöö kursust. Olime teinud viie nädalase perioodi jooksul, nii grupi-, iseseisvaid, kui kodutöid. Töö oli üsna intensiivne, programm võttis linnulennult läbi kõik töösuhetega seonduva.

Oli teemasid, mida sai puudutada vaid linnulennult ja teemasid, mida detailsemalt. Hetkel, kui omalt poolt gruppi tänasin kaasa töötamise ja aktiivse kuulamise eest ning palusin anda tagasisidet Slido pilve, sain eestlaslikult mitteomase siira tagaside. See oli osaleja, kellel oli varasem personalitöö kogemus ning ka aktiivselt oma arvamusi esitas ning ka koolitajast erinevadi vaatenurki välja tõi. Nüüd aga sedastas, et koolitus, mis tekitas temas huvi veelgi rohkem personalijuhtimisest teada saada. Tänas siiralt, et nii tore, et Kaire, jagad oma teadmisi lisaks sellele, et oled ise professionaal, ka teistele! Ja et tal polnud aimugi, et see nii põnev valdkond on, ja et seal nii palju avastamist väärt erinevaid nüansse olla võib.

Koolituseks ette nähtud aeg lõppes, kuid osalejad püsisid endiselt ekraanil. Keegi ei tahtnud lahkuda. Üks osalejatest ütles naeratades "Kuulge, nagu kahju on, me oleme siin justkui armunud omavahel, et pane sina esimesena kinni, siis panen mina :)".

Kõige väärtuslikumaks peeti sooja, positiivset ja inimliku ning lihtsat lähenemist ka keerulistele ja raskesti loetavatele seadusandlikele või strateegilise juhtimise teemadele. Samuti ka organisatsiooni kultuuri ja heaolu olulisuse väljatoomist ning inimeste väärtustamist ning kaasamist kõigis juhtimise aspektides.

Märkisin, kuidas tänutunne mõjus mulle. Inspireerivalt ja innustavalt. Tänamises on aga teine - või tegelikult esimene suur mõju veel. Ta mõjub esmalt tänajale endale südant avardavalt, sinna mahub enam headust, tarkust , õppimistahet ja huvi maailma vastu. Suureneb vastupanuvõime negatiivsusele ja stressile. Tänulikkus aitab meil näha head iseendas ja teistes, üle saada muredest ja tunda tõelist rõõmu sellest mis on olemas, päriselt ja praegu. Vaata seda lahtiste silmadega. Aitäh Sulle!

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page