top of page

Minuga koos migreeniga_1

Otsustasin uuesti, peale sellel kevadel (ilust hoolimata) tekkinud õietolmu kaasaaidatud migreenidesügavikku vajununa sealt taas välja ronima hakata. Seekord mõtlesin, et tore on, kui keegi tuleks kaasa. Ja kui migreenist lahti ei saa, no tuleb õppida sellega koos elama. Pole mõtet võidelda. Kindlasti on neid, kel sarnane mure: peavalu algatab: liiga külm või liiga palav. Vähe und või ülemagamine, Liiga suur pingutus või liiga vähe liikumist. Lõuna jäi vahele või sõin liiga palju. Sügisene pimedus või liiga ere päike. Need, kes elavad koos migreeniga teavad, et võib olla lugematult palju neid väikeseid faktoreid, mis mõne koosmõjus - või vahel ainul ühe esinemisel võivad tekitada väga ebameeldiva, äkilise või kauakesva halvava migreenihoo.


On perioode, kus migreeni on vähem ja lühemad atakid, siis jälle tihedamalt ja mitmeid päevi, isegi nädalaid järjest. Ja siis tekib tunne et tahaks selle pea ära vahetada. Mõne parema vastu. Et nii halb on, et hakkad juba ise enda üle nalja viskama - " tahad, vahetame pea ära?"Migreenipäevik, vaatamata karjäärimuutusele, ennetavatele ravimitele ja hooravimitele. Joogateraapia ja füsioteraapia, toidutalumatuse test ja dieet. Vaimse tervise eest hoolitsemine ja töö ning vaba aja suhte normaliseerimine, positiivne psühhohügieen, elustiilimuutus ja jälle tagasilangus. Aga nüüd on - Uus algus, uus kevad uued muutused. Uued sammud nagu jooga õpetab.

Ja muidugu, mis "aitavad" hästi kaasa on igasugu pinged ja stress. Ja lõdvestuda aitab ju loomulikult liikumine. Mind on kõige hullemast päästnud kindlasti jooga. See on praktika, mis toimib. Jooga õpetab ka, et võta jõukohaseid samme ja mitte liiga suuri eesmärke korraga, siis jõuad ka eesmärgini ja saavutatu on püsiv. Aga toimib sammhaaval ja siiski ainult siis, kui teed seda pidevalt. Ning hea on see, et saad seda ise teha siis ja nii, kui Sulle sobib ning kõik sõltub ainult Sinust endast. Paraku aga ka Sinu enda järjekindlusest, sest kui juba hakkab hea ja järjekindlus kaob... tuleb tagasilangus. Nagu mul praegu on. - keegi ei ole täiuslik ja nii hea, kui keegi ütleks - see on OK! Täna ei jaksa - lähme homme, peaasi on mitte loobuda! Otsustasin seekord ette võtta muutuse kevadel. Kes ütles, et endale lubadusi peab andma uuel aastal? Mina teen seda kevadel. Siis kui kõik tärkab ja ärkab! Otsustasin, et liigun iga päev vähemalt pool tundi. Nii tore oleks, kui saaks teha seda kellegiga koos, et üksteist toetada? Kas tuled? Minuga koos ja migreeniga - no siis kui teda on pisut vähem ja nii, et oleme enda ja tema vastu leebed, arvestame iseenda ja migreeniga. Sammukestega ja neid vähehaaval juurde lisades.



16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page