top of page

Jooga on teadus meelest

Jooga on „teadus meelest“. Minu jaoks ühendus ettevõtluse ja coachingu vahel. Meeled on teatavasti seotud kehaga ja inimene üks tervik…

Minu tee erinevate joogastiilide praktiseerimise juurde algas 21.sajandi algusaastatel. Alatise kiiruse ja energilisusega käis kaasas üha suurem vastutus ja sellevõrra vajadus parema tasakaalu järele.

Olnud pikaajalise kogemustega personalijuht ja alates aastast 2004 ka ettevõtja, töötervishoiu ja HR teenuse pakkujana ning koolitajana. Seega töötanud ühenduslülina tippjuhtide ja ettevõtte töötajate vahel. Lüli, kes peab suutma hoolitseda organisatsiooni inimeste heaolu, tööohutuse ja ettevõtte tippjuhtide arendamise ning ärihuvide täitmise eest samal ajal. Vaimne ja füüsiline tervis on peamised tingimused, et olla tänapäevases saavutuskeskses maailmas iseendaga kooskõlas ja tasakaalus.Tähtis pole elus see, et ma ei teeks vigu ega kukuks. Oluline on taibata, et raskused on minuni jõudnud selleks, et mind õpetada.

Olen oma elu vahel isegi pööraselt kiirel karjääri ja isikliku elu pöördelistel hetkedel ikka suutnud tõusta ja taas edasi minna. Olen tänu joogale taibanud, mis elus oluline. Üks neist on „alati alusta endast“.


Jooga on aidanud mul näha ja muuta minu ellu takistusi ning kannatusi toovaid käitumis- ja mõttemustreid. Muuta ennast, mitte ohkida selle üle, mis ümberringi on valesti.

Klassikalise joogani jõudsin 2017-2018, kui asusin õppima ka joogateraapiat. Olen elu jooksul pidevalt maadelnud migreenidega ja iseenda peal katsetanuna tean, regulaarsed joogapraktikad kergendavad seda oluliselt. Seega oli joogateraapia loomulik jätk – kuid samal ajal, et joogateraapiast paremini mõista, oli vaja teha endale kõigepealt selgeks joogaõpetamise peamised teadmised.


Nii tegelikult läbi iseenda tervise ja huvi jõudsin ka joogaõpetaja ametini. Olen ka vaimse tervise koolitaja, läbinud juhtimiscoachingu diplomiõppe. Vabal ajal ka väikelaste ujumistreener. Minu juhtide coachingu metoodika põhineb suures osas joogapõhimõtetele – sina ise pead leidma endale õige tee. Mina saan olla Sulle

usaldusväärne hinnanguvaba toetav partner ja teekaaslane, kes aitab leida võimalusi kuidas vabaneda kannatustest ja ületada takistusi. Aga vastutus sammude tegemise eest jääb siiski Sulle endale – neid mina Sinu eest teha ei saa.

17 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page